KIS TV se prezintă.

 

Stimaţi vizitatori ai portalului!

Susţinătorii mass-media ai portalului nostru sunt KIS TV  şi Gazeta Körös-Sárrét din Szeghalom, precum şi Ziarul Comunei Borş. Începem activitatea noastră de pionierat cu ajutorul celor trei unităţi de mass-media şi a colaboratorilor acestora, pentru ca indiferent de graniţe să oferim cititorilor noştri ştiri în limba maghiară şi română, de la Oradea până la Körös-Sárrét. Misiunea proiectului este de a informa despre evenimentele turistice şi culturale din ambele ţări, să facem cunoscute în mod reciproc oportunităţile economice, să ne prezentăm afacerile, să oferim posibilitatea tratativelor, pentru a ne cunoaşte mai bine. Aşteptăm cu mult drag unităţile locale de mass-media care doresc să se folosească de posibilităţile oferite de portal şi ar dori să publice conţinut individual cu publicitate şi evenimente pe pagini separate, prin redactare online proprie.


KIS TV se prezintă.

În numele echipei de televiziune din Microregiunea Sárrét salut telespectatorii portalului de comunicaţii! Am selectat pentru Dumneavoastră câteva dintre emisiunile ultimilor doi ani, pentru a vă oferi o imagine a activităţii noastre de zi cu zi.

Televiziunea din Microregiunea Sárrét este administrată de către Fundaţia Televiziune şi Radio - Sárrét, şi e prezentă în 9 localităţi ale microregiunii: Bucsa, Dévaványa, Ecsegfalva,  Füzesgyarmat, Kertészsziget, Körösladány, Szeghalom, Vésztő, Okány. Durata programelor redactate este de două ore în fiecare săptămână, din care jumătate de oră este o emisiune de ştiri despre cele nouă localităţi din Sárrét, având titlul: Cronica din Sárrét. Restul timpului din grila de programe este ocupat de emisiunea despre localităţile vizate, cu titlul: Revista din Sárrét. Redactarea emisiunilor este efectuată în studioul din Szeghalom a Televiziunii din Microregiunea Sárrét, prin prelucrarea materialelor realizate în localităţi. Împreună cu reluarea de duminică timpul total de emitere într-o săptămână este de patru ore. În baza structurii programelor timpul de emisie se poate împărţi în două blocuri majore. Prima parte este Cronica din Sárrét. În cadrul acestei emisiuni informăm telespectatorii despre cele mai importante întâmplări din microregiune, despre evenimentele culturale, despre ştirile de interes comun ale administraţiilor locale. Celălalt element al blocului emisiunii este programul Revista din Sárrét, care include de exemplu o rubrică de prezentare a valorilor locale şi de sfaturi în domeniul sănătăţii. Prezentăm întreprinzători de succes, oameni, artizani locali cunoscuţi, respectiv recunoscuţi, aici sunt incluse şi aşa-zisele "materiale colorate". Unele dintre emisiunile redactate: Tur de orizont în agricultură, o emisiune îndrăgită, şi Primăria informează.

Scopul principal al televiziunii administrate de specialiştii care trăiesc în microregiune este prezentarea, pe lângă ştirile de interes naţional sau judeţean, şi a ştirilor locale de care se interesează oamenii, a informaţiilor proaspete legate de localitatea în care trăiesc şi de localnici. Pentru o emisiune de calitate nu e nevoie doar de pregătire şi condiţii tehnice corespunzătoare, dar trebuie să fim alături de oraş, de regiune, să fim în legătură zilnică cu acei oameni care văd, aud şi apreciază săptămână de săptămână conţinutul emisiunilor noastre.

 

Urmăm o politică de emisiuni care să ajute comunicarea, cunoaşterea reciprocă dintre persoanele publice, oamenii de afaceri, oamenii de ştiinţă, artiştii, pedagogii, specialiştii şi oamenii de rând care trăiesc în regiunea noastră.

 

Oravecz Eszter Ágnes

redactor şef

 

Film de prezentare KIS TV

Kónya András, armurier

Bondár Anna şi Bondár Sára

Log in si inregistrare
Consumul de energie electrica al serverului:
259.2 W
A „Határon átnyúló kommunikáció kiépítése a Körös-Sárréten, valamint Bors térségében” c. projekt a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében valósul(t) meg (www.huro-cbc.eu), az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint Magyarország és Románia társfinanszírozásával.

Jelen anyag tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Proiectul intitulat „Îmbunătăţirea comunicării transfrontaliere între Körös-Sárrét (Ungaria) şi regiunea Borş (România)” este implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 (www.huro-cbc.eu) şi este finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, completat de co-finanțarea națională a celor două state membre participante în program, Ungaria si România.

Conținutul acestui material nu reflectă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.